Reuters/RV

Exclusief voor abonnees

“Trump is er in geslaagd van het dragen van maskers een ideologische keuze te maken. Toen ik met mijn masker op stapte, hoorde ik achter me: ‘Doe dat af, linkse rat’”

Greet De Keyser | Brief uit de VS

Taak volbracht, het is allemaal voorbij. President Trump stond niet op een oorlogsschip, zoals president Bush in 2003, maar doet het alweer via een tweet en zijn toespraken afgelopen weekeinde. Precies zoals de oorlog in Afghanistan 17 jaar na president Bush' historische woorden nog steeds niet voorbij is, is het coronavirus lang niet overwonnen. Wat ik zie en voel rondom mij is angst en ongenoegen over een president die vanuit een ongezonde overwinningsdrang blijft verkondigen dat de enorme toename van de besmettingen te wijten is aan het toenemen van het aantal testen. 

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Vercammen

    Iedere burger testen is, zelfs voor een land als de Verenigde Staten, haast onbetaalbaar. Daarenboven biedt deze maatregel geen zekerheid over de toestand. Het is maar een momentopname. Mensen kunnen vandaag nog negatief testen maar half volgende week reeds positief zijn. Je zou dus continu de ganse bevolking moeten testen om een betrouwbaar beeld te krijgen van de situatie. Dit is zeker onbetaalbaar en eist een enorm potentieel aan medisch en paramedisch personeel; dus praktisch niet haalbaar.

  • Erwin Fiers

    Ze moeten nu ook niet overdrijven om overal een masker te gaan dragen.Ik begrijp Trumps standpunt.

Lees meer