Neergeschoten na tweede complot. Drie dagen na de aanslagen van 22 maart 2016 werd op een tramperron een Algerijn in het been geschoten en opgepakt. Hij smeedde een terreurcomplot. Elf jaar eerder was hij al in de cel gevlogen omdat hij zich had aangesloten bij Al-Qaida, maar na zijn vrijlating begon hij dus opnieuw.
Sudpresse Neergeschoten na tweede complot. Drie dagen na de aanslagen van 22 maart 2016 werd op een tramperron een Algerijn in het been geschoten en opgepakt. Hij smeedde een terreurcomplot. Elf jaar eerder was hij al in de cel gevlogen omdat hij zich had aangesloten bij Al-Qaida, maar na zijn vrijlating begon hij dus opnieuw.

Exclusief voor abonnees

“Wie niks te verliezen heeft, grijpt opnieuw naar terreur”

Europa kampt met een probleem van terroristisch recidivisme, zo onderstreept een nieuwe studie. Dat uit zich het nadrukkelijkst bij terroristen die ook in de misdaad actief zijn geweest. Daar bedraagt het aandeel meermaals op terreur betrapten bijna twintig procent. Om de samenleving te beschermen tegen die hardnekkigheid zijn langere gevangenisstraffen aangewezen, zeggen experts.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Verhoeven

    Wie niks te verliezen heeft, heeft hier ook niks te zoeken, terug vanwaar ze afkomstig zijn en hunne plan trekken, we moeten dat hier ook doen!

  • Jo Bosman

    Die langere gevangenisstraffen leveren en hebben nooit iets opgeleverd. Die zogenaamde experts mogen ze zelf opsluiten. Neem bij een persoon elke menselijkheid en perspectief weg en je krijgt dit soort van toestand. hetzelfde geld voor onze gevangenen. Geen perspectief, geen menselijkheid en geen toekomst zal hen steeds tot uitersten drijven. Ze hebben niets te verliezen dus ......

Lees meer