3

Exclusief voor abonnees

"Zoveel schrik om de vreugde van m'n leven te verliezen"

Jean-Marie & Carmen Pfaff | Na 45 jaar huwelijk gaat de familie Pfaff ook door kwade dagen

Hoe zou het nog zijn met Jean-Marie en Carmen? Kwam je daar tot eind 2011 via 'De Pfaffs' nagenoeg alles over te weten, dan zijn ze sindsdien precies wat mensenschuw geworden. "Met je miserie loop je niet te koop", zegt Carmen, doelend op de combinatie van osteoporose en knobbelreuma die haar al vier jaar het leven zuur maakt. De rollen zijn omgedraaid ten huize van Pfaff. "Ik ben een soort butler geworden", zegt de gewezen beste keeper ter wereld. "Ik heb maar van één ding spijt: dat ik na Bayern München ben teruggekomen naar België."

Schijn bedriegt in het geval van Carmen Paff (62). Ze ziet er stralend uit, wanneer ze het restaurant komt binnengestapt terwijl Jean-Marie (64) intussen de auto parkeert. Je stelt je iets anders voor bij een vrouw die veel pijn te verduren heeft. "Ik heb een nogal hoge pijngrens", zegt ze. "En de ene dag - zoals vandaag - gaat het al beter dan de andere."

Jean-Marie ziet er ook patent uit. Iets te bruin gezonnebankt voor de tijd van het jaar, maar met nog altijd die warrige, geblondeerde krullen op zijn hoofd én strak in het pak. De eeuwige reclame op zijn hemdskraag is vervangen door een discreter exemplaar op de mouw van zijn kostuum. Old habits don't die. "Hij is net als ik veel vermagerd", zegt Carmen. "Nu, hij moest wel. Op een gegeven ogenblik woog hij 102 kilo. Dat was niet meer gezond, nee. Nu weegt hij 90 kilo, nog 5 te gaan. Onder doktersbegeleiding. Wat hij daarvoor heeft moeten laten? Simpel: mayonaise. Jean-Marie is eraan verslaafd. Elke week at hij een grote pot op. Hij at zelfs mayonaise op zijn boterhammen van 's nachts. Dat heb ik hem afgeleerd. Ziehier het resultaat."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Lees meer