6 Bron: BELSPO (overheidsdienst Wetenschapsbeleid), FOD Financiën, Europese Commissie en federaal parlement.
HLN Bron: BELSPO (overheidsdienst Wetenschapsbeleid), FOD Financiën, Europese Commissie en federaal parlement.

Exclusief voor abonnees

2,8 miljard euro belastinggeld vloeit naar farmabedrijven, maar in ruil krijgen we geen goedkopere medicijnen

HLN ONDERZOEK | Één derde van onderzoek wordt gefinancierd door maatschappij

Nooit eerder ontvingen de farmaceutische bedrijven in ons land zoveel overheidssteun voor hun onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen als vandaag. In vijf jaar tijd is bijna 2,8 miljard euro belastinggeld naar de sector gevloeid. Een record. Eén derde van de factuur voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen wordt ondertussen met onze centen betaald. Ook dat is een record. Voor die vrijgevigheid krijgen we echter geen goedkopere pillen. Sterker nog, de farmasector geniet al 12 jaar lang van een fiscaal gunstregime dat te weinig extra investeringen uitgelokt heeft.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel hayen

    Miljarden te weinig overal en toch maar grootverdieners geld toestoppen. Schuld van de socialisten zeker? Hoe lang zitten die anderen al mee in het beleid?

  • Antoon Soetens

    # Paul Piens: de zaak is nog erger gezien er sinds 12 jaar een oplossing bestaat met natuurlijke producten die op de huid aangebracht worden, zodat het lichaam de nodige cellen kan selecteren om een herstel uit voeren: fysisch en psychisch en dit zonder neveneffecten en spotgoedkoop. De overheid werd meerdere malen aangetekend op de hoogte gesteld.

Lees meer