De 42 toestellen van Brussels Airlines staan al anderhalve maand geparkeerd in Zaventem. De maatschappij verliest 3 miljoen euro per dag.
Pieterjan Luyten SNS Brussels Airlines De 42 toestellen van Brussels Airlines staan al anderhalve maand geparkeerd in Zaventem. De maatschappij verliest 3 miljoen euro per dag.

Exclusief voor abonnees

24.000 ontslagen in luchtvaart: “Alleen de sterksten zullen overleven en dan kunnen ze tickets duurder maken”

“Als men Brussels Airlines en Brussels Airport kapot laat gaan, verandert België economisch in een woestijn.” Dat is geen opbeurende boodschap van luchtvaarteconoom Eddy Van de Voorde. Hij overschouwt het bloedbad in de luchtvaart, maar koestert ook hoop: “In de crisis liggen ook kánsen voor Brussels Airlines.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Peeters

    Als je weet hoeveel een vliegtuig kost en wat er allemaal nodig is om dat ene vliegtuig draaiende te houden, dan is het een utopie om te denken dat je dat wegveegt met een ticketprijs van 10€. Realitische prijszetting dringt zich op.

  • Jan Van Rompaey

    Hoe langer die crisis duurt hoe gezonder het luchtruim wordt.

Lees meer