11
rv

Exclusief voor abonnees

25 Vlamingen over hoe ons onderwijs beter kan (deel 1): "Als ik minister van Onderwijs was, zou ik..."

Ons hoogste goed krijgt straks weer de boekentas om, maar hoe bieden we onze kinderen de beste schoolkansen? Van kleuterklas tot einde middelbaar? Het onderwijs in Vlaanderen is aan herziening toe, permanent maar ook hoogdringend, als we de prestatiecurves en bevindingen van leerlingen, leraren en directies onder ogen zien. Wij vroegen 25 mensen - 10 vandaag, de anderen de komende dagen - om één fundamentele hervorming. Geen politici, wel wijzen van veel markten thuis. 'Ministers van Onderwijs ad interim', een hele week lang, met hún voorstel. Nodig. En wel meteen. Bekijk hier ons dossier.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • paula maertens

    Dan breng ik alle pasafgestudeerden voor een jaar in de private sector onder. Zo vertelde me een leerkracht die het effectief gedaan had. Het leidt tot een veel volwassener denkpatroon en komt men niet als laatpuber in een onvolwassen wereld terecht. Men klaagt over werkdruk ,maar een massa onder hen heeft een tweede job of beoefenen een hobby waar intens veel tijd in steekt. Eigenaardig fenomeen...

  • jefke van zwoon

    Als "ik" minister van onderwijs moest zijn,dan hoop ik dat ervaring zou hebben als leerkracht,en dan hoop ik dat ik een universitaire diploma van pedagoog op zak heb.en dat ik goed kan luisteren naar de duizenden ervaren leerkrachten.

Lees meer