Een stiltemoment voor de overleden brandweermannen in Beringen.
Marc De Roeck Een stiltemoment voor de overleden brandweermannen in Beringen.

Exclusief voor abonnees

32 brandweermannen gesneuveld sinds 2000: “Het kan veiliger, maar we kunnen niet weten hoe”

BRANDWEERTOP IJVERT VOOR ONAFHANKELIJKE ONDERZOEKSCEL

Wat is er tijdens de brand in Beringen juist gebeurd dat twee vrijwillige brandweermannen er het leven lieten? Konden zij en hun collega's nog beter getraind zijn om zo'n drama te voorkomen? Elke brandweerman vraagt het zich af, maar duidelijke antwoorden zullen er allicht nooit komen. "Er zijn zelfs geen deftige onderzoeken naar dit soort incidenten", klinkt het.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • andy vuylsteke

    Sinds de hervorming gaat al het geld naar de postjes van de officieren( die zomaar een rangverhoging kregen) .. Besteed die miljoenen aan ( nog) beter materiaal.. ipv sterren en strepen , het zijn de brwm die een gebouw binnengaan ..de rode jassen staan veilig buiten ..

  • Marc Spandel

    Brandweerman zijn heeft in feite niks te maken met een maatschappelijke instelling. Het is bij de meeste mannen van kindsbeen af, een droom om een heldhaftig brandweerman, politieagent of soldaat te worden. Dit zit gewoon in de genen van een man ingebakken! Degenen die uiteindelijk brandweerman, politieagent of soldaat mogen worden, zijn geen speciale 'helden', maar mannen die 'geluk' hebben dat ze die droomjob (spannend, avontuurlijk, heldhaftig gevoel) te pakken hebben!

Lees meer