4 Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.
Marc De Roeck/rv Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.

Exclusief voor abonnees

322 kilo cocaïne kwijtspelen? Dat pikt een drugsbaron niet

Deel 2: Met deze ontvoeringen begon de drugsoorlog

De drugsoorlog barst in Antwerpen pas goed los in de tweede helft van 2016, met twee spraakmakende kidnappingen. Vier Franse gangsters ontvoeren eerst Abdelkader Bouker alias 'De Jood', van wie sindsdien nooit nog iets vernomen is. Opgelost in zoutzuur? Vijf maanden later ontvoeren ze vlak bij het Sportpaleis Younes El B., broer van drugsbaron Othman El B. Hij kan ontsnappen. Zegt hij. Of is er losgeld betaald? Opdrachtgever van beide kidnappingen? Houssine Ait Soussan, notoir lid van de Nederlandse Mocro-maffia. Hij loopt vrij rond, vermoedelijk ergens in Marokko. Lees hier deel 1 over de war on drugs in Antwerpen

Midden 2016 is alles nog relatief rustig in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever heeft dan wel zijn War on Drugs ontketend, maar die is vooral gericht tegen de straatdealers. De grote jongens achter de ladingen coke in de haven staan dan nog niet in het middelpunt van de belangstelling. Dat verklaart waarom de ontvoering van de 48-jarige Abdelkader Bouker alias 'De Jood' op 7 juli 2016 vrijwel ongemerkt voorbijgaat. Hij wordt gekidnapt vlak bij zijn huis in Schelle bij Antwerpen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jo vissenaeken

    Grappig.dat er dan zelfs een interview wordt afgenomen.waarin men zegt hoe simpel het is en hoeveel geld het opbrengt.

  • Ruud Roeders

    Wat ik niet begrijp is , hoe kom je aan zo iemand om een interview af te nemen ? Dan moet je toch meer weten of plaatsen ze een vacature ?

Lees meer