4 Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.
Marc De Roeck/rv Een granaataanval in de Antwerpse Stuivenbergwijk afgelopen jaar. Archieffoto.

Exclusief voor abonnees

322 kilo cocaïne kwijtspelen? Dat pikt een drugsbaron niet

Vandaag verschijnen vijftien verdachten voor de strafrechter in het dossier van twee ontvoeringen in het Antwerpse drugsmilieu. Alleen opdrachtgever Houssine - ‘Hoes’ - Ait Soussan, notoir lid van de Nederlandse Mocro-maffia, hoeft niet te komen. Er is onvoldoende bewijs tegen hem. Hij loopt vrij rond, vermoedelijk ergens in Marokko. Dit is het verhaal van hoe vier Franse gangsters  Abdelkader Bouker alias 'De Jood’ ontvoerden , van wie sindsdien nooit nog iets vernomen is. Opgelost in zoutzuur? Vijf maanden later ontvoerden ze vlak bij het Sportpaleis Younes El B., broer van drugsbaron Othman El B. Hij kan ontsnappen. Zegt hij. Of is er losgeld betaald? 

Midden 2016 is alles nog relatief rustig in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever heeft dan wel zijn War on Drugs ontketend, maar die is vooral gericht tegen de straatdealers. De grote jongens achter de ladingen coke in de haven staan dan nog niet in het middelpunt van de belangstelling. Dat verklaart waarom de ontvoering van de 48-jarige Abdelkader Bouker alias 'De Jood' op 7 juli 2016 vrijwel ongemerkt voorbijgaat. Hij wordt gekidnapt vlak bij zijn huis in Schelle bij Antwerpen.

Dit artikel verscheen eerder in maart als onderdeel van een reeks over de drugsoorlog in Antwerpen

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen08uren50minuten19seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jo vandenberghe

    Het moment om eens uit te halen en een voorbeeld te stellen,20 jaar allemaal.Zodoende zijn die al eventjes weg!

  • jo vissenaeken

    Grappig.dat er dan zelfs een interview wordt afgenomen.waarin men zegt hoe simpel het is en hoeveel geld het opbrengt.

Lees meer