Steeds meer mensen moeten eten halen bij de voedselbanken: in vijf jaar is er een stijging met 30%.
ANP Steeds meer mensen moeten eten halen bij de voedselbanken: in vijf jaar is er een stijging met 30%.

Exclusief voor abonnees

680.000 Vlamingen leven in armoede, maar geen doelstelling voor regering: “Aarde warmt op, maar samenleving wordt kouder”

Alle armoede-indicatoren staan in het rood. Zo moeten steeds meer landgenoten een beroep doen op een leefloon en groeien de wachtlijsten voor sociale woningen aan. De uitstroom zonder diploma stijgt opnieuw, steeds meer mensen stellen een doktersbezoek uit wegens de kost. En toch legt de huidige Vlaamse regering zich geen doelstellingen meer op om armoede te bestrijden, hoewel net zij heel wat concrete dingen kán doen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Peeters -Duym

    Jurgen Latet, zelfs al geef je iedereen één miljoen euro, vijf jaar later kijken we dan op een vertienvoudiging van armoedzaaiers en een nog grotere kloof tussen arm en rijk. Geld maakt geld in de handen van wie ermee om kan gaan, maar geld maakt onomkeerbare schulden voor mensen die de capaciteit niet hebben om met geld en eigendom om te gaan.

  • pol van de velde

    Politiek gezien blijven er nog genoeg families over die wel kunnen consumeren en de economie laten draaien. Alleen wanneer het kantelpunt bereikt is en een recessie de kop opsteekt worden onze "top" politici wakker. Maar nog steeds geen probleem, welke politicus zei ook alweer dat een land niet failliet kan gaan? Inderdaad, we hebben mogen meemaken hoe het er dan aan toegaat zoals in Griekenland.

Lees meer