3 Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Aanpak coronacrisis kost nu al 15 miljard: “Vroeg of laat moeten we betalen”

Nationale Bank berekent voor het eerst prijskaartje coronamaatregelen

Noodmaatregelen om Belgische bedrijven en gezinnen te beschermen tegen de klap van het coronavirus kosten onze regeringen 14,4 miljard euro in 2020. Die spiegel kreeg de politiek deze week voorgehouden door de Nationale Bank, voor er 600 miljoen extra werd toegekend aan de zorgsector. De meeste economen zijn niet tegen hoge uitgaven maar waarschuwen dat deze jammer genoeg niet gepaard gaan met hogere inkomsten. “Nu is het tijd om gerichter te werk te gaan”, reageert Koen De Leus van BNP Paribas Fortis. Komen er dan drastische besparingen aan zoals na de bankencrisis?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

95 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raoul Rouma

    Dan toch zeker niet aan de hulpmiddelen en mondmaskers. Natuurlijk in tijden van nood zijn er verliezer en zeker ook die er dit aan verdienen. Zet iedereen op tijdelijke werkloosheid en geef ze dan nog enkel premies in surplus en dan krijg je deze toestanden. Maar het zijn steeds dezelfde en dat maakt me kwaad een gepensioneerde noppes neen die verliest dit jaar ruim 600 euro op zijn belastingen.Maak zo snel als mogelijk een definitieve regering gedaan met die dure prutsers. Verkiezingen nu.

  • Frankie Albert Goethals

    Nee, nee we gaan niets moeten betalen. We moeten straks gewoon stemmen voor de linkse politieke partijen zoals S.pa en PS. Zij geven altijd gratis cadeaus, de betalingen en besparingen zijn dan voor de regeringen na hen. Meer zelfs we gaan weer op pensioen mogen van 60j én een minimum pensioen van 1500 euro. Crisis? Ben je gek!

Lees meer