Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
BELGA Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).

Exclusief voor abonnees

Abortuswet zet formatie weer onder hoogspanning: alleen nog kunstgrepen achter de hand

Nu de Raad van State sneller dan verwacht haar advies over de abortuswet klaar heeft, ziet het ernaar uit dat het nog voor het zomerreces gestemd zal worden. Slecht nieuws voor de 'drie koningen' Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR), want de abortusstemming kan - opnieuw - roet in het eten gooien van hun Arizonacoalitie.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johnny chanet

    Geef ons nieuwe verkiezingen dan zal blijken dat de "koning" partijen verder de hoek zullen ingedrukt worden en dat Vlaanderen veel vlaamser zal worden en de splitsing waar heel veel mensen op wachten korter bij zal komen,

  • stefan crama

    Het land verkeert in een nooit geziene situatie sinds WOII en waar houd men zich mee bezig, abortuswetgeving. Daar stonden inderdaad alle burgers op te wachten. Wat een knoeiers.

Lees meer