Voor de bewuste pers, die al drie jaar in de winkel van Ronny Boomputte staat, is ook een borg nodig. "Daarvoor mag ik mijn voordeur in pand geven, zeggen ze."
Jan De Meuleneir/Photo News Voor de bewuste pers, die al drie jaar in de winkel van Ronny Boomputte staat, is ook een borg nodig. "Daarvoor mag ik mijn voordeur in pand geven, zeggen ze."

Exclusief voor abonnees

Absurde wet bijna afgeschaft, maar controles blijven duren: “15 ambtenaren buigen zich over vraag: mag ik fruitsap persen?”

Winkeliers die versgeperst sinaasappelsap in hun winkel willen verkopen, moeten een uittreksel uit het strafregister voorleggen én een borg van minstens 500 euro betalen. De absurde wet wordt afgeschaft, maar intussen blijven inspecteurs hardnekkig controleren of iedereen wel in orde is. Dura lex, sed lex.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen00uren58minuten31seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • michel De Blay

    Alle twee dagen kregen die 15 ambtenaren nieuwe kledij, omdat het oude plunje doortrokken was van het zweet, na hun zware dagtaak. Wedden dat er boven dat groepje van 15 waarschijnlijk nog nen bureauchef, directeur, onder-directeur en nen administrateur-generaal zal zitten die allemaal van zichzelf denken dat ze heeeeeel belangrijk werk doen, hun loon tot op de laatste cent verdienen en op het eind van hun loopbaan nog een dik staatspensioen willen. Staat er nog iemand stom dat de kas leeg is???

  • Floris Janssens

    absurdistan,het enige wat hier goed werkt zijn de taxen en belastingen en de star wars wetgeving...de rest is een grote puinhoop van vriendjespolitiek,profitariaat regeltjes en absurde wetten en politieke idioten...

Lees meer