2 Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld

Exclusief voor abonnees

Afschaffing opkomstplicht is niet voor alle partijen goed nieuws: “De proteststemmers zullen thuisblijven”

De afschaffing van de opkomstplicht is niet voor alle politieke partijen in Vlaanderen goed nieuws. Zij die de maatregel voorstellen, N-VA en Open Vld op kop, varen er wel bij. Maar voor Vlaams Belang en sp.a dreigt het andere uiterste. Tot extreme verschuivingen zal dat niet meteen leiden, maar het zal wél invloed hebben op de verkiezingsuitslag, meent professor politicologie Dave Sinardet.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

114 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toran Korshnah

    Gemotiveerde mensen zullen blijven gaan. Ik zit daar bij.

  • Erwin Van den Bossche

    Enkele "simpele" politici zullen verschieten met hun uitspraak dat V.B kiezers enkel "laaggeschoold" zijn en liever thuisblijven als ze niet MOETEN gaan stemmen, wat een miskleun.!? door al het geklungel van "traditionele" zakkenvullers en" postjes pakken" partijen zullen de volgende verkiezingen een verrassing zijn hoor en dit met 5jr garantie !!

Lees meer