5 Klimaatprotest met Anuna De Wever en Greta Thunberg. Hun stem werd gehoord tot in de Wetstraat.
REUTERS Klimaatprotest met Anuna De Wever en Greta Thunberg. Hun stem werd gehoord tot in de Wetstraat.

Exclusief voor abonnees

Alle klimaatontkenners hebben de zaal verlaten

De stem van Vlaanderen. Deel 4: KLIMAAT

Drie meisjes zijn erin geslaagd het politieke debat in deze verkiezingsstrijd te laten kantelen. Met Greta, Anuna en Kyra werd klimaatverandering één van de belangrijkste thema's.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Marien

    Zoveel wetenschappers die roepen dat we allemaal slecht bezig zijn, dat we alles verzieken maar wat willen ze? Dat we morgen stoppen met ademen?Opnieuw zullen de mensen de vergroening moeten betalen terwijl het effect wereldwijd nog geen rimpel op de zee zal zijn. Het gaat om politieke macht en nieuwe groene lobby's die winst willen maken. Het klimaat is slecht.... bijzaak.

  • Richard Kerkhofs

    De klimaatontkenners zijn weg en duiken vervolgens op in deze commentaren. Wetenschap is niet een kwestie van even snel zelf iets bedenken, maar een gezamenlijke inspanning van professionelen. Helaas vinden zij hun weg nog niet genoeg naar het brede publiek toe, de populistische politici die wetenschap ridiculiseren wel.

Lees meer