Getty Images

Exclusief voor abonnees

Allebei een job en tóch stressen tegen het einde van elke maand: "Onze rekening staat structureel op -500 euro"

Een onverwachte uitgave van 1.100 euro: voor 1 op de 4 gezinnen in ons land blijkt het onhaalbaar. Achter de recente cijfers schuilt niet alleen armoede, ook voor veel tweeverdieners hangt elk einde van de maand als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Op papier komen deze twee moeders perfect rond. Anoniem getuigen ze over de financiële krapte in hun gezin.

Evy (37), administratief bediende bij internationaal bedrijf (4/5de) Lars (37), arbeider in bakkerij (voltijds) drie dochters (12, 9 en 3 jaar)

"Ik denk dat we nooit geleerd hebben hoe we met geld moeten omgaan", vertelt Evy. "Sparen moet je op een intelligente manier doen, maar ik zou niet weten waar we nog iets af kunnen schaven.”

Het is de eerste dag van de maand en de lonen zijn gestort. Maar zelfs dan staat de rekening van Evy en Lars (fictieve namen) structureel op -500 euro. "Met mijn loon betaalde ik onze hypotheek, alle verzekeringen, aflossingen en daarnaast deed ik boodschappen voor 240 euro. Waarmee ik voor drie kinderen de maand niet rondkom. Nu is het dus wachten tot de kinderbijslag gestort wordt."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

Lees meer