Het zijn beelden die je even doen slikken: bij een begrafenisondernemer in Charleroi worden in allerijl extra doodskisten in elkaar getimmerd.
Photo News Het zijn beelden die je even doen slikken: bij een begrafenisondernemer in Charleroi worden in allerijl extra doodskisten in elkaar getimmerd.

Exclusief voor abonnees

Alleen Italië en Spanje scoren verhoudingsgewijs slechter dan België, maar geen reden tot paniek: “Wij tellen álle doden, andere landen niet”

Na Spanje en Italië - de landen waar het hele gezondheidssysteem is ingestort - sterven verhoudingsgewijs in België de meeste inwoners aan corona: 61 per 1 miljoen inwoners. Volgens viroloog Steven Van Gucht hoeven we daarover niet in een kramp te schieten. "In ons land hanteren we een vrij compleet telsysteem. Dat is niet overal zo."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronald Van Ee

    België het land dat als de ministers er over praten steeds in de top van alles staat en daar ook felicitaties voor krijgt ook nu staan we weer in de top maar nu door statistieken ! En nu wel onder de slechte omstandigheden ! Maar volgens onze regering doen we het wel héél goed .ja op vlak van blunders die zich met de dag Opstappellen staan we zeker op de eerste plaats !

  • Paul Philippaerts

    Dit is nu één van de Belgische paljassen-uitspraken. Op een moment dat verklaard wordt dat het dodental vandaag niet alleen doden omvat van gisteren. Dus ook die ze vorige dagen, of weken vergeten te tellen waren? Ook de belgen weten niet of alle overlijdens worden doorgegeven. Onze cijfers zijn niet de correcte weergave van het aantal slachtoffers van corona. En hoe verder we gaan hoe meer blijkt dat onze perfecte aanpak, toch de typisch Belgische mankementen.

Lees meer