De 13-jarige Dylan getuigde in 'Karrewiet' over het leven in lockdown. "Onze computer is oud en werkt heel traag. Daardoor heb ik een achterstand opgelopen met mijn schoolwerk."
VRT De 13-jarige Dylan getuigde in 'Karrewiet' over het leven in lockdown. "Onze computer is oud en werkt heel traag. Daardoor heb ik een achterstand opgelopen met mijn schoolwerk."

Exclusief voor abonnees

Als Dylan (13) één wens heeft, is het “iets meer geld voor eten” (en er zijn in België nog 130.000 kinderen zoals hij)

"Als ik één ding kon wensen, dan is het iets meer geld. Want ons eten is bijna op." Het verhaal van Dylan (13) in 'Karrewiet' heeft veel losgemaakt. Hij vertelde hoe moeilijk zijn gezin het tijdens de coronacrisis heeft om de eindjes aan mekaar te knopen. "In België lopen nog véél Dylans rond", zeggen experts. "Eén kind op de zeven wordt geboren in een kansarm gezin. Dat zijn 130.000 kinderen zoals hij."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Vermeers

    Kinderen ter wereld brengen is een grote beslissing voor de ouders en moet helaas doordacht zijn, kinderen moeten opgevoed worden en dat kost geld. Tegenslag kom veel voor en dan begint het en met de sociale afbouw van de EU en de rechte neoliberalen is het logisch dat er zoveel armoede komt en dat betalen de kinderen langs de andere kant kan ons land niet de kinderen van heel de wereld opvangen en helpen iets wat we nu aan het doen zijn. Het zal kiezen zijn, onze kinderen of heel de wereld

  • pascale vermeulen

    Gratis middagmaaltijd op school. Voor ieder kind. dat zou al veel oplossen.l

Lees meer