5 Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor.
HOL Murk had stijl, altijd gehad. Engelse chic, met zijn golvende haar, grote knevel onder zijn neus, en vooral: verfijnde, sarcastische humor.

Exclusief voor abonnees

Als een chirurg mensenlevens redt, maar alle vier zijn zonen verliest

LEVENSVERHAAL

Murk Lauwers erfde zijn lange, behendige vingers van zijn vader en grootvader, pioniers-chirurgen van het geslacht Lauwers uit Kortrijk. Hij was gereputeerd, om zijn familienaam, zijn competentie, zijn schone littekens. Maar zijn Britse flegma verborg een ondenkbare pijn. Terwijl hij als arts zoveel mensenlevens redde, verloor hij zijn vier zonen.

Het verleden was nooit weggeweest. Hij had er met zijn oude ogen niet eens van kunnen wegkijken. Zijn raam in het rvt gaf uit op zijn vroegere dokterswoning. Het jachtpaviljoen van het majestueuze gebouw van de Kliniek Lauwers, te midden van het vroegere parkdomein aan de rand van de stad, opgericht door zijn grootvader Emile Jan Lauwers in 1876. Het was het huis waar hij gewoond had met zijn lieve vrouw Michelle en hun vier jongens. Hij was een gereputeerd chirurg, die de familie-eer had hoog weten te houden door de privékliniek te redden, die hij als jonge chirurg in opleiding halsoverkop had moeten overnemen toen zijn vader te vroeg stierf en die jaren bedreigd was geweest door de moordende concurrentie van de opkomende, moderne gesubsidieerde ziekenhuizen. Maar dat was niet zijn zwaarste beproeving geweest.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees meer