Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.

Amper 14 op 10.000 werknemers ruilen bedrijfswagen voor cash

De meerderheid van de Belgen houdt nog altijd vast aan zijn bedrijfswagen. Dat blijkt zowel uit studies van Securex als Acerta. 

Anderhalf jaar na de invoering van het 'cash for car'- systeem, waarmee Belgen hun bedrijfswagen kunnen ruilen voor een vergoeding tot 700 euro netto per maand, hebben amper 14 op de 10.000 werknemers hun auto ingeruild voor geld. Bovendien geeft 59% aan van werk te willen veranderen indien zijn werkgever geen wagens meer aanbiedt. Ook alternatieven blijken geen succes. Zo zegt 2 op de 3 nog hun auto niet te willen ruilen voor een kleinere auto gecombineerd met alternatieve vervoersmiddelen zoals fiets, step, abonnement of deelwagen.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ed Leviud

    700 Euro is ook véél te weinig. Mijn leasecontract kost 1200 Euro per maand zonder BTW en ik tank voor 300 Euro per maand.

  • Mario Tersago

    Waarom twijfelt men? Als zoveel percentage van de werknemers niet loyaal zijn aan de firma als ze geen wagen krijgen, zitten ze mijn insziens, niet op hun plaats, toch? Stop ermee.. Stop om dwars te liggen en ga liever met de firma praten over eventueel mogelijke alternatieven dat ze wél kunnen aanbieden. Maar auto met tankkaart uitdelen is enkel bijdragen tot fileleed en hoge(re) belastingen voor de particulier.

Lees meer