2
BELGA

Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Wie durft met deze Grote Peiling naar verkiezingen gaan?

Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan profiteren vooral de extreme partijen daarvan, zo blijkt uit de Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM Nieuws', RTL en 'Le Soir'. Vlaams Belang blijft de grootste met 27,7 procent. Ook sp.a gaat vooruit, zusterpartij PS licht achteruit. Maar wat betekent dat nu voor de formatie? Staan we daarmee dichter bij verkiezingen? Of is dit het laatste duwtje dat nodig is om toch maar een regering te forceren?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Moehmena Rahous

    Dat men Tom Van Grieken eens formateur maakt om te zien hoe ver hij zal geraken met het maken van een regering.Hij zal NVA op zijn weg vinden die met het VB in een regering wil stappen.EN DAN?

  • Mieke Vhuyst

    Ze zullen er alles aan doen om VB geen enkele kans te geven. Gezien de snelle omvolking weten ze maar al te goed dat ze het nog maar een tiental jaar moeten volhouden voor VB demografisch geen kans meer maakt.

Lees meer