Florian Van Eenoo photonews

Exclusief voor abonnees

Anuna zeilt naar klimaattop in Chili: “Nee, je moet niet allemaal per boot naar Amerika. Maar tracht wél duurzaam te reizen”

ANUNA DE WEVER ZEILT IN ZEVEN WEKEN NAAR KLIMAATTOP IN CHILI

Klimaatactiviste Anuna De Wever (18) vertrekt op 2 oktober vanuit Scheveningen per zeilboot naar Brazilië om daar zeven weken later via de media druk uit te oefenen op de Braziliaanse president die het Amazonewoud laat afbranden. Vervolgens reist ze per bus door naar de COP25, de klimaatconferentie van de VN in de Chileense hoofdstad Santiago.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

168 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Van den Bossche

    Comedienne ADW ? ze beseft niet dat de échte wereld compassie heeft met haar belachelijke kinderstreken, dat kind heeft een eindeloze zelfoverschatting en is duidelijk een narcist, en ja ze gaat met de boot gratis op vakantie i.p.v naar school te gaan wat een prestatie !?

  • joachim albert

    Wie betaalt deze excursies? Dát moet de vraag zijn. Akkoord dat jeugd zich inzet maar het mag geen exclusief clubje worden dat op andermans kosten op verlof kan gaan. Heb de site van Yfc eens bezien en idd Kyria was de drijvende kracht (organisatie, artikels...). ADW probeert het gezicht te zijn maar met welk doel? Is het klimaat het belangrijkste of het ego? Vanaf het moment dat sommige mensen zich dit afvragen, zou ADW haar conclusies moeten trekken. Hopelijk leest ze dit...

Lees meer