Papa Michel (42) gaf zijn job als beenhouwer op om voor Luca (3) te zorgen, mama Christelle (33) werkt van thuis, oma Martine (63) springt zoveel mogelijk bij.
Jan De Meuleneir/Photo News Papa Michel (42) gaf zijn job als beenhouwer op om voor Luca (3) te zorgen, mama Christelle (33) werkt van thuis, oma Martine (63) springt zoveel mogelijk bij.

Exclusief voor abonnees

Autistische Luca (3) kan na vier maanden zonder school nog steeds nergens terecht: “Wij zijn pompaf”

"Wij zitten al vier maanden op ons tandvlees. En nu komen er ook nog eens twee maanden vakantie aan." Christelle en Michel uit Erembodegem zien de zomer angstig tegemoet. Sinds de scholen in maart de deuren sloten, valt de zorg voor hun zoontje met autisme, Luca (3), volledig op hun schouders. De papa moest zelfs zijn job opgeven om voor hem te zorgen. Het gezin hapt nu naar adem. "Want ook deze zomer kan hij nergens terecht."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • iene Schuermans

    @veronique: jij hebt duidelijk geen kind met autisme... of vergis ik mij? Ik begrijp hen heel goed! Gaan werken is een verademing... dat is mijn me-time... veel sterkte en geduld gewenst! Een mama van eentje van 9 met ass

  • Liliana Diana

    Reactie op Veronica Je weet echt niet wat het inhoud. Mijn zoon heeft autisme en verschillende pathologieën. We zijn niet opgeleid om hem een goede aanpak te geven. We kunnen dit met hulp van scholen en begeleidsters maar zo klein kinderen met dit soort manier van zijn is echt niet te onderschatten.ze kunnen er helemaal nieks aan doen maar ze nemen heel veel energie. En zoals ze zeggen met die lockdown hebben ze hun structuur echt helemaal overhoop geholpen. Ik begrijp deze mensen.

Lees meer