Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Autodelen niet zo groen als gedacht: Vlaams onderzoek ontkracht milieuvoordelen

In de tocht richting schone lucht en klimaatneutraliteit moedigt ook onze overheid deelauto's aan. Maar dat leidt niet vanzelf tot minder uitstoot. Sterker nog, autodelen riskeert bij te dragen aan de milieudruk in plaats van dat ze die lichter maakt. “Want het autobezit wordt door autodelen niet expliciet afgeremd”, zeggen Vlaamse onderzoekers. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stephan Persoons

    Wanneer hebben de Groenen al eens een goed doordacht idee gehad? In de tijd van Agalev reden ze nog in een Citroen 2CV naar het parlement omdat ze dachten dat dat "groener" was dan "zo'n dikke BMW" wat natuurlijk dikke zever was aangezien die "dikke BMW" 10x betere en zuiverdere technologie had. Het zijn gewoon communisten met een "groen" randje

  • René Janssen

    komt de staat zeer slecht uit en stop met liegen aub, ipv 4 betalende auto's ingeschreven te hebben ( kassa kassa ) of ze rijden of niet is het bij deelauto's maar 1 voertuig dat betalend ingeschreven is, zover hadden ze in Brussel nog niet nagedacht en brengt hun dus minder op , dat is alles.

Lees meer