3 In winkels, maar ook in scholen en op het openbaar vervoer zullen mondmaskers verplicht zijn. Een maatregel die ook Marc Van Ranst in overweging neemt, al zal hij nooit aanraden ze te verplichten.
AFP In winkels, maar ook in scholen en op het openbaar vervoer zullen mondmaskers verplicht zijn. Een maatregel die ook Marc Van Ranst in overweging neemt, al zal hij nooit aanraden ze te verplichten.

Exclusief voor abonnees

België kan veel leren uit exitstrategie van Oostenrijk: “Hun plan zit logisch in elkaar”

Als eerste land in de eurozone heeft Oostenrijk een plan klaar om de lockdown te versoepelen. Ook in België bespreken experts hoe het straks verder moet. Tonen de Oostenrijkers ons de weg? Epidemioloog Annemie Vandamme (KU Leuven) ziet voor- en nadelen. "Hun plan zit logisch in elkaar, maar de stappen volgen elkaar wat snel op."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Jeunen

    België kan alleen maar bezuinigen Van 2009 (sar) tot heden 2020 hebben ze de tijd gehad voor te zorgen dat iedere burger een gelaatskap heeft Deze worden niet slecht mondmasker kunnen we wel zelf maken Als ze dat hadden gedaan waren we niet zover geweest als nu

  • Patrick Verbelen

    België of wat er voor door gaat is het enige Europese land waar geen mondmaskers voor de bevolking beschikbaar zijn. Veel mensen hebben zelf het initiatief genomen want anders gebeurde er hier ... niks.

Lees meer