3
belga

Exclusief voor abonnees

Belgische stilstand lijkt compleet: als zelfs een simpele goeiedag niet lukt

WAAROM FEDERALE ONDERHANDELINGEN MET N-VA EN PS NOG LANG DREIGEN TE DUREN

Nu Jan Jambon de Vlaamse regering leidt, neemt Bart De Wever de teugels in handen voor de federale onderhandelingen. "Bon, we zien elkaar terug tussen nu en Kerstmis. Ik heb alleen niet gezegd van welk jaar." Er hangen steeds meer donkere wolken boven de Belgische regeringsvorming.

"'Sire, geef me 100 dagen', was ooit de quote. Nu gaat er na 100 dagen nog niets gebeurd zijn." Neen, Bart De Wever is sowieso al geen geboren optimist, maar de N-VA-voorzitter schat de federale regeringsvorming nu toch heel zwartgallig in. 

De Wever licht toe dat zijn partij de week na de verkiezing contact zocht met de PS, maar een nul op het rekest kreeg. Tijdens de rondetafel van de federale informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) is er even contact geweest met Elio Di Rupo, maar dat was geen echt gesprek. "Dat men 'goeiedag' zegt, 'hoe gaat het met u?', zich neerzet en eens vraagt: 'Wat denkt u ervan?' Gewoon dat simpele gesprek, dat kan blijkbaar nog altijd niet."

3 Om zeker niet verkeerd begrepen te worden, tweette Di Rupo voor het eerst dit jaar in het Nederlands.
BELGA Om zeker niet verkeerd begrepen te worden, tweette Di Rupo voor het eerst dit jaar in het Nederlands.

Geen meerderheid

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer