3
belga

Exclusief voor abonnees

Belgische stilstand lijkt compleet: als zelfs een simpele goeiedag niet lukt

WAAROM FEDERALE ONDERHANDELINGEN MET N-VA EN PS NOG LANG DREIGEN TE DUREN

Nu Jan Jambon de Vlaamse regering leidt, neemt Bart De Wever de teugels in handen voor de federale onderhandelingen. "Bon, we zien elkaar terug tussen nu en Kerstmis. Ik heb alleen niet gezegd van welk jaar." Er hangen steeds meer donkere wolken boven de Belgische regeringsvorming.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"'Sire, geef me 100 dagen', was ooit de quote. Nu gaat er na 100 dagen nog niets gebeurd zijn." Neen, Bart De Wever is sowieso al geen geboren optimist, maar de N-VA-voorzitter schat de federale regeringsvorming nu toch heel zwartgallig in. 

De Wever licht toe dat zijn partij de week na de verkiezing contact zocht met de PS, maar een nul op het rekest kreeg. Tijdens de rondetafel van de federale informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) is er even contact geweest met Elio Di Rupo, maar dat was geen echt gesprek. "Dat men 'goeiedag' zegt, 'hoe gaat het met u?', zich neerzet en eens vraagt: 'Wat denkt u ervan?' Gewoon dat simpele gesprek, dat kan blijkbaar nog altijd niet."

3 Om zeker niet verkeerd begrepen te worden, tweette Di Rupo voor het eerst dit jaar in het Nederlands.
BELGA Om zeker niet verkeerd begrepen te worden, tweette Di Rupo voor het eerst dit jaar in het Nederlands.

Geen meerderheid

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

307 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Freddy Gillis; "Wallonie deze krijgt tuss de 15.000 en 35.000€ subsidie vh Waals gewest zijn collega uit Vlaanderen 0€ subsidie"? Hmm, verhuis naar Wallonië (juiste spelling) als de bevolking het daar beter hebben. Of is deze beslissing moeilijk te maken, omdat ze daar misschien Frans spreken? In Wallonië zijn de huizen goedkoper, het eten is beter, de vrouwen zijn mooier, meer ruimte voor compassie, altijd een vakantiegevoel, waar voor je geld. Het is in Wallonië gewoon beter!!

  • james vroman

    is toch goed ? hoe langer het aansleept hoe beter ...

Lees meer