Vrijwilligers van het Rode Kruis springen bij in een woonzorgcentrum in Kapelle-op-den-Bos.
Photo News Vrijwilligers van het Rode Kruis springen bij in een woonzorgcentrum in Kapelle-op-den-Bos.

Exclusief voor abonnees

Belgische warboel maakt coronacrisis nog zwaarder: drie lessen die we kunnen trekken uit de ‘coronapapers’

“Het ene niveau wil nooit de factuur van het andere niveau dragen”

Een plan om personeel van woonzorgcentra te hertesten wordt binnen de week weer afgevoerd, mondmaskers voor thuisverpleegkundigen worden het onderwerp van een ‘Wie betaalt dat?’-discussie. Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van onze overheid tijdens deze coronacrisis? Dat kan. De Vlaamse overheid heeft zestig verslagen van de werkgroep die de crisis in de woonzorgcentra moest bezweren publiek gemaakt. Wij worstelden ons door die allereerste ‘coronapapers’ en trokken drie lessen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc De Ridder

    Crisis in woonzorgzentra is niet bezworen. In wzc Meulenbroek te 9220 Hamme krijgt men corona blijkbaar niet onder bedwang. Er zijn al heel veel corona doden en ik heb vernomen dat er nog heel veel nieuwe besmettingen zijn.

  • oswald billiet

    Men geeft het toe: te veel bevoegdheden in dit land en die zijn in vele gevallen tegensprekelijk. Ik heb hier in " mijn mening" al heel dikwijls gepleit voor de erkenning van de logistiek. In dit land is er geen ministerie voor logistiek. Was dit er wel dat zou heel wat fundamentele zaken vanuit één richting en effectief zijn opgelost. Strategie en logistiek zijn nauw met elkaar verbonden.

Lees meer