Een minuut stilte in het brandweerkorps van Heusden-Zolder.
Karolien Coenen Een minuut stilte in het brandweerkorps van Heusden-Zolder.

Brandweerkorpsen schenken loon aan families slachtoffers

In de kazene van Heusden-Zolder vindt zaterdag de afscheidsplechtigheid plaats van Chris Medo (42) en Benni Smulders (37), de brandweermannen die vorig weekend om het leven kwamen in Beringen. Brandweerlieden van omliggende korpsen nemen tijdens de plechtigheid de wachtdiensten over én staan hun loon af aan de getroffen families. 

"Die wachtdiensten, da's het minste wat we kunnen doen", zegt commandant Jan Jorissen van de brandweerzone Noord-Limburg. "Zo kunnen de collega's die ter plaatse waren tijdens het drama, de dienst bijwonen. Dat onze manschappen hun inkomsten van die wachtdiensten en eventuele interventies afstaan, is een mooi gebaar." 

69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Julien

    misschien moeten die slecht betaalde dutskes van politiekers ook eens een dagje loon in het potje leggen... heel hard hebben ze daar tot op heden niet voor moeten werken, denk ik

  • Walter Wouters

    Bij defensie bestaat dit niet; daar profiteren enkel de colonels en generaals, de anderen krijgen zelfs de ziektedagen niet terug, indien ze ziek werden tijdens hun verlof omdat de Waalse officieren tegen de Vlaamse miltiairen zijn . Ik heb dit zelfs meegemaakt. En indien je meer dan 13 uren flex staan hebt, worden deze nog niet uitbetaald indien je met pensioen, gaat. Dit zou men eens moeten controleren welke machtsmisbruiken er heersen bij defensie....

Lees meer