Bij CD&V geloven ze dat Open Vld Carina Van Cauter koste wat het kost als Oost-Vlaams provinciegouverneur wil, ook al kwam een man volgens hen als beste uit de test.
BELGA Bij CD&V geloven ze dat Open Vld Carina Van Cauter koste wat het kost als Oost-Vlaams provinciegouverneur wil, ook al kwam een man volgens hen als beste uit de test.

Exclusief voor abonnees

CD&V na heisa over Vanackere: “Open Vld wil hiermee Van Cauter een duwtje geven”

Steven Vanackere kan op beide oren slapen: zijn CD&V blijft hem steunen als nieuwe directeur bij de Nationale Bank. Ook de andere partijen beseffen dat er weinig aan te doen valt. Net daarom ziet men bij CD&V nog ook andere motieven voor de "spelletjes van Open Vld". "Ze misbruiken het feminisme om Carina Van Cauter toch maar provinciegouverneur te maken."

Als één man schaart CD&V zich achter Steven Vanackere voor de directiefunctie bij de Nationale Bank. "Niemand is geschikter dan hij", klonk het eensgezind na het partijbestuur. Zijn kandidatuur kwam vorige week onder vuur te liggen - zelfs bij de vrouwen van zijn eigen partij - omdat er daarmee geen enkele vrouw meer in het directiecomité van de Nationale Bank zou zetelen. "Maar wij moeten toch niet in ons eentje oplossen wat andere partijen al die jaren nagelaten hebben?", klinkt het bij CD&V.

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rody Franks

    Waarom moet een provincie eigenlijk een gouverneur hebben? Om een keer om de twintig jaar het rampenplan af te kondigen?

  • Rony Bekaert

    Zelfs met nieuwe krachten is er nog niet veel veranderd .........

Lees meer