Exclusief voor abonnees

Contractbreuk

Wij hebben ook zonnepalen op ons dak liggen en inderdaad, de spelregels zijn ondertussen veranderd door onze bewindsmensen. Contractbreuk noem ik dat. De prosumententaks is zuiver diefstal, de industrie betaalt geen prosumententaks. Ik stel voor dat alle zonnepaneelhouders samen een front maken tegen deze diefstal, nu men ons ook de terugdraaiende meter wil afnemen. Wij moeten ons verenigen tegen deze ongelijke belastingen.
J. Garzon, Diest

Samenleggen

In Dialoog van vrijdag sloeg Ingrid L. de nagel op de kop. Alle mensen die zonnepanelen aankochten, worden beetje bij beetje bestolen. Is er geen advocaat met zonnepanelen op zijn dak en... ballen aan zijn lijf? Laten we bijeenleggen om de bandieten aan te pakken.
Gerry Heyndrickx, Sint- Niklaas

Rechtszaak

Goed idee om één grote rechtszaak te beginnen. Ik wil meedoen.
Marcel Van De Walle

Inburgering

Hoezo de voorwaarden voor gezinshereniging moeten strenger om de sociale zekerheid niet meer te belasten? Ik ben zelf in 2016 gehuwd met een Marokkaanse vrouw, en zij is in juli 2016 naar België gekomen. Dat alles heeft de Belgische belastingbetaler 0,00 euro gekost. Integendeel, alle kosten werden door mij gedragen, en zij heeft nooit één euro steun gekregen. Intussen heeft zij wel vast werk en draagt zij haar steentje bij in de sociale zekerheid. Toen zij nog geen werk had, moest ik bijvoorbeeld voor haar de volledige mutualiteitsbijdrage betalen. Toen zij als werkzoekende was ingeschreven, werd haar bij een bezoek aan het VDAB-kantoor vlakaf gezegd dat VDAB helemaal niets voor haar kon doen zolang zij haar inburgeringscursus niet volledig had afgewerkt. Info is goed en regels moeten er zijn, maar dan moet ook juiste en volledige info gegeven worden aan de mensen.
Peter Anthonissen

Siska Schoeters

Schitterend interview met mevrouw Schoeters in de weekendkrant. Hoewel ik zelf geen fan ben van steeds maar die uitdrukking 'wat een madam' over sommige vrouwen, vind ik dat dit wel op zijn plaats is bij haar en zelfs met een grote M. Wat een verademing: iemand die zichzelf niet het middelpunt van de wereld waant, iemand die zichzelf kan en durft weg-relativeren, iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren in het beeld van perfecte vrouw of huismoeder. Iemand die niet noodzakelijk een rolmodel wil zijn en vrij en vrank voor haar mening wil uitkomen. In de mannenwereld spreekt men dikwijls over 'de ideale schoonzoon', ik denk dat mevrouw Siska Schoeters dan zeker 'de ideale schoondochter' is. Proficiat Siska en blijf uzelf trouw zoals nu.
Rudi Vereecken, Terhagen

Lees meer