De Nationale Veiligheidsraad tijdens de persconferentie van 13 mei.
BELGA De Nationale Veiligheidsraad tijdens de persconferentie van 13 mei.

Exclusief voor abonnees

Dagtrips in eigen land, afspreken met 10 vrienden, en dancings blijven dicht: zo wil de Veiligheidsraad duidelijkheid geven over de zomer

De Nationale Veiligheidsraad wil vandaag iedereen perspectief en meer duidelijkheid geven over de zomer: een kalender als het ware, met nieuwe fasen in juli en augustus. Zo komt er straks duidelijkheid over hoeveel vrienden we mogen zien - 10, zo wordt gezegd. Over met hoeveel we op restaurant mogen, over wanneer de zwembaden opengaan en de theaters, weliswaar met beperkt publiek. Dit ligt vandaag op de plank en aan deze data wordt momenteel gedacht.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick feyen

    1 Europa 27 verschillende meningen 1 België 7 regeringen 9 ministers en 25 werkgroepen en nog meer verschillende meningen......en toch begrijpen politici en experten nog altijd niet dat dat niet werkt! Dat kost enkel geld, heel veel geld!

  • Freddy Caslo

    Waarom moeten wij naar de Fransen zie....de duitsers en nederlanders zitten al op onze camping in zeeland en wij mogen niet gaan.dit is toch belachelijk. Hoe komt het dat de duitsers naar nederland mogen, die moeten niet wachten tot 15 juni .......

Lees meer