3 Toen Leopoldstad - nu Kinshasa - tot hoofdstad van Belgisch-Congo werd gebombardeerd, werden er duizenden mannen naartoe gestuurd. Hun vrouwen moesten ze thuislaten.
Getty Images Toen Leopoldstad - nu Kinshasa - tot hoofdstad van Belgisch-Congo werd gebombardeerd, werden er duizenden mannen naartoe gestuurd. Hun vrouwen moesten ze thuislaten.

Exclusief voor abonnees

Dat aids wereldwijde epidemie werd, is de schuld van de Belgen

AL WAS DAT NIET DE BEDOELING

Dat aids kon uitgroeien tot een wereldwijde epidemie, is - voor een heel groot stuk - de schuld van de Belgen in Congo. Dat schrijft de Nederlandse journalist Maarten Reijnders in zijn nieuwe boek. Al voegt hij er wel meteen aan toe "dat het niet de bedoeling van de Belgen was" om de ziekte overal te verspreiden.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Hermys

    De Croo kan zich weer kan excuseren in naam van de Belgen.

  • Marc Claes

    Ja en dat de Noord en Zuidpool bevrozen zijn ook en dat er in de woestijn zand ligt dat is ook onze schuld! Man man wat een onzin en zoals je ziet ik kan dat ook onzin verkopen.

Lees meer