Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”
Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”

Exclusief voor abonnees

De 100 Belgen van 2018. Bart De Wever (plaats 4): "Als je moeder je kind wordt: dat hakt er diep in”

Kunnen we het met hem eens over iets anders hebben dan politiek? N-VA-voorzitter Bart De Wever (48) lacht meewarig. "Dat zal dan ons kortste gesprek ooit zijn, want ik ben dit jaar weer met niets anders bezig geweest." Of toch, willens nillens. "Mijn inwonende moeder lijdt aan alzheimer. Dan wordt je moeder je kind. Zeer confronterend is dat."

Wat onthoudt u van 2018?

"Weinig. Voor mij speelt 2018 zich af tussen Soedan en Marrakesh. Al wat daartussen zit, is een soort waas, op de gemeenteraadsverkiezingen na en een gezinsvakantie in Polen met een bezoek aan Auschwitz. Tot zover mijn spontane herinneringen aan 2018. Mijn bestaan valt nagenoeg samen met de politiek. Nagenoeg. Niet helemaal. Er zijn de kinderen. En er is de ziekte van mijn moeder. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Kelchtermans

    makkelijk praten met zijn inkomen. Veel mensen moeten met 2 fulltime gaan werken om een normaal leven te leiden zonder luxe en kunnen het zich niet veroorloven om te stoppen met werken om de zorg van een zwaar zorgbehoevende op zich te nemen. Niet werken is geen inkomen en nog minder pensioen. Terwijl de pensioenen nu al veel te laag zijn en veel werkende mensen nu al moeten opleggen bij de rusthuisfactuur van hun ouders. Niet iedereen is advocaat of chirurg of minister.

  • Amber vanachte

    Echte politiekers kunnen de volgelingskes ook echt alles wijsmaken he'...

Lees meer