Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”
Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”

De 100 Belgen van 2018. Bart De Wever (plaats 4): "Als je moeder je kind wordt: dat hakt er diep in”

Kunnen we het met hem eens over iets anders hebben dan politiek? N-VA-voorzitter Bart De Wever (48) lacht meewarig. "Dat zal dan ons kortste gesprek ooit zijn, want ik ben dit jaar weer met niets anders bezig geweest." Of toch, willens nillens. "Mijn inwonende moeder lijdt aan alzheimer. Dan wordt je moeder je kind. Zeer confronterend is dat."

Wat onthoudt u van 2018?

"Weinig. Voor mij speelt 2018 zich af tussen Soedan en Marrakesh. Al wat daartussen zit, is een soort waas, op de gemeenteraadsverkiezingen na en een gezinsvakantie in Polen met een bezoek aan Auschwitz. Tot zover mijn spontane herinneringen aan 2018. Mijn bestaan valt nagenoeg samen met de politiek. Nagenoeg. Niet helemaal. Er zijn de kinderen. En er is de ziekte van mijn moeder. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Inderdaad en als je dank zij je Nva met hun sociale afbraak het pensioen van je moeder ziet en wat het kost om haar te verzorgen dan heb je nog meer verdriet. Die breek heel de sociale zekerheid af, mensen kunnen bijna hun facturen niet meer betalen door zijn politiek en dan komt hij zeveren.

  • Hugo Bavré

    Dat bewijst dat Bart een goede vrouw heeft en een gezin met hoogstaande morele opvattingen. Ik denk dat er niet veel criticasters zijn die zulke hoogstaande morele eigenschappen bezitten. Eerlijkheidshalve, ik ook niet en daarom dat ik hem bewonder.

Lees meer