Het blijft voorlopig bij vanop een afstandje lonken naar de klasgenootjes. Toch wat onwennig, met de stippen zo ver uit elkaar in het West-Vlaamse Wingene.
Photo News Het blijft voorlopig bij vanop een afstandje lonken naar de klasgenootjes. Toch wat onwennig, met de stippen zo ver uit elkaar in het West-Vlaamse Wingene.

Exclusief voor abonnees

De voorzichtigste leerling van de klas: buurlanden losser met heropening scholen dan België

In Denemarken draaien de basisscholen al een maand op volle toeren. Alle Nederlandse leerlingen uit het lager onderwijs zitten sinds vorige week ook weer op de schoolbanken. In België kan sinds gisteren slechts een klein deel van de schoolgaande jeugd voor een paar halve dagen weer naar school. Zijn we té voorzichtig? "Als de heropstart goed verloopt, dan kunnen meer leerlingen opnieuw naar school", aldus viroloog Erika Vlieghe.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Beatrix Klein

    Straks is de psychische schade erger dan het hele Corona gebeuren. Laat ze terug naar school en hun vriendjes zien. Zo kunnen nu er het ook beter verwerken

  • Bruno De Coensel

    Als de lessen in Scandinavië zo veel mogelijk buiten verlopen. Dan moet dat hier toch ook kunnen? En zeker voor onze kleutertjes.

Lees meer