2
Joel Hoylaerts / Photonews

Derek (29) beleeft toch nog prettige feestdagen dankzij kaartjes van lezers: "Eenzaam sinds mijn vierde, maar wie weet wat 2019 brengt?"

Op eenzaamheid kleeft geen leeftijd. Derek (29) heeft vele talenten, maar sociale contacten leggen hoort daar niet bij. Hij verloor als kleuter z'n beide ouders en brengt nu al jaren z'n dagen door met ofwel te werken ofwel thuis tv te kijken samen met z'n bejaarde opa. En toch, zeer onverhoopt, beleeft hij dankzij u een prettig eindejaar.

Vorige week kreeg onze redactie een brief. "Beste redactie van Dialoog, ik weet dat jullie veel berichten krijgen om te publiceren. Toch zouden jullie mij een enorm plezier doen om in de eindejaarsperiode de volgende boodschap af te drukken: 'Hallo, ik ben Derek en ik ben 29 jaar. Mijn ouders zijn overleden tijdens een dramatische gebeurtenis waar ik als vierjarige zelf bij was. Vooral in de eindejaarsperiode voel ik me vaak eenzaam. Ik krijg altijd graag brieven, kaartjes of om het even wat.' Alvast bedankt, het zou de donkere dagen voor mij een pak lichter maken. En als het niet zou lukken voor dit jaar, is dat niet zo erg. Het kan later ook nog en dan kunnen jullie 'vooral in de eindejaarsperiode voel ik me vaak eenzaam' vervangen door 'ik voel me vaak eenzaam'. Met vriendelijke groeten, Derek Muyshondt."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lauren van eupen

    Tis niet zo evident als single. Ben sociaal, heb leuke collega's, buren, vriendinnen en toch alleen met de feestdagen. Heb meer aan t gezelschap van mijn hond dan aan de vrienden. Dit zegt gewoon veel over de maatschappij. En hoe ouder ik word hoe moeilijker. En met bep feestdagen is alles dicht en zit je dus thuis, alleen voor de tv. Trek het me niet meer aan. ... koop een hond en probleem is opgelost

  • Frank De Witte

    Wilmy, duidelijk dat jij niet weet hoe sociaal autisme in elkaar zit. Ik weet het wel want ik heb het zelfde verhaal als Derek. Vrouwen moet je vooral niet in de kroeg gaan zoeken. En iets leuk doen in je eigen dorp is niet zo evident zoals jij denkt. Je kan niet uit jezelf zomaar "een beetje gemakkelijker met mensen omgaan", zo werkt het helemaal niet.

Lees meer