2 Drie van de kinderen uit Syrië, Issa, Ilyass en Walae.
rv Drie van de kinderen uit Syrië, Issa, Ilyass en Walae.

Exclusief voor abonnees

Dit zijn de zo gevreesde kinderen uit Syrië

4 WEZEN MET FAMILIE DIE OP HEN WACHT EN 2 TIENERS DIE AAN OUDER WERDEN ONTRUKT

Een tienermeisje dat aan haar moeder werd ontrukt om in Syrië als bruid te dienen. Een kleine voetbalfanaat die zijn broer en zijn moeder verloor. En dan nog drie jongens en een meisje die hun beide ouders kwijtgespeeld zijn. Dat zijn de zo gevreesde kinderen die vanuit de Koerdische kampen onderweg zijn naar ons land. Ze hebben allemaal familie in België die hen niet wou zien vertrekken en al jarenlang op hen wacht.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elke Celis

    Wat een dramatisch, oeverloos links pleidooi in de titel, het mist enkel nog een viool. Journalistieke onpartijdigheid, niet meer van deze tijd? Feit: Mensen vrezen het nu geschepte precedent waarin de democratische regering hen continue voor politiek voldongen feiten plaatst onder het mom van menslievendheid en dan gaat de pers nog wat schuldgevoel kweken met woordkeuzes die bijzonder betuttelend overkomen... Tot wanneer het misloopt!

  • Dominique Hermys

    Om naar ginder te gaan was geen probleem, één keer problemen moeten wij hun terug naar hier laten komen. Was het er goed gebleven hadden ze ons niet nodig. Wie gaat hen onderhouden? De Croo.

Lees meer