De 36-jarige West-Vlaming doet z'n verhaal, maar blijft liever anoniem.
Benny Proot De 36-jarige West-Vlaming doet z'n verhaal, maar blijft liever anoniem.

Exclusief voor abonnees

Donorkind sleept arts voor de rechter door 'verkeerd' zaad: “Ze vroegen me te vaak of ik uit Spanje kwam”

"Ben jij afkomstig uit Italië of Spanje?" Die vraag zette een West-Vlaamse dertiger ertoe aan speeksel op te sturen naar een DNA-databank. Plots was er een match. Opmerkelijk genoeg niet met zijn vader, wel met een halfbroer. Zonder dat zijn ouders van iets wisten, had de dokter bij de kunstmatige inseminatie zaad van een onbekende donor gebruikt in plaats van de partner van de vrouw. De arts ontkent.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Janna Friese

    Marijke Boulet: 'gewoon verder gaan met je leven'? Zonder te weten welke roots je hebt? Ik ben geen donorkind, ben nu 66 jaar, en weet nu nog altijd niet wie mijn echte vader was. Mijn moeder heeft, als ze nog leefde dit àltijd verzwegen voor mij. Héél lang heeft dit toch een grote impact op mijn leven gehad met trauma's! Heb nu eindelijk 'de knop in mijn hoofd wat afgezet', maar 't blijft nog altijd een vraagteken!? Janna Friese

  • Wim Offermans

    didier vandevyver, dit is niet onnatuurlijk, jaarlijks zijn duizenden koppels hiermee dolgelukkig. Misschien had de arts een reden om ander zaad te gebruiken, doe ik in mijn tuin ook. We streven altijd naar het best mogelijke.

Lees meer