2 .
Photo News .

Exclusief voor abonnees

Doodrijder Sint-Niklaas toonde politie nep rijbewijs

Moeder en twee dochters (5 en 8) van het voetpad gemaaid

Tussen de 80 en 95 kilometer per uur. Zo snel reed de Nederlandse Anderson C. (21) maandag volgens de verkeersdeskundige toen hij de 5-jarige Maimouna doodreed op het trottoir voor een Lidl-filiaal in Sint-Niklaas. Daarna legde hij de politie een onbestaand rijbewijs voor. "Ik ben de controle verloren omdat ik afgeleid werd door mijn passagier", verklaarde C. aan het gerecht.

Een e-mail op zijn smartphone. Daarmee probeerde Anderson C. - nadat hij een moeder en haar twee kinderen van het trottoir maaide - het gerecht te laten geloven dat hij wel degelijk achter het stuur mocht zitten van een huurwagen. "Dit toont aan dat ik een Nederlands voorlopig rijbewijs heb. Geldt dat hier dan niet?", vroeg de twintiger met Angolese roots. Welk document hij voorlegde, is onduidelijk. Wel duidelijk is dat zo'n document helemaal niet bestaat bij onze noorderburen.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • heiko werner

    Opzettelijk want geen rijbewijs, te snell rijden en vluchtmissdrijf is alles met opzet gebeurd, dat daarbij slachtoffers vallen is at random kwa momentum maar zeker en bewust in koop genommen. Opsluiten in Africa het land van herkomst van het slachtoffertje.

  • Joachim Albert

    @ Inge Janssen: in het artikel staat een Nederlander en een Albanees Geen Angolees, wel van origine maar is Nederlander Juist is juist

Lees meer