Abdellah Nouamane op een archiefbeeld.
Kos Abdellah Nouamane op een archiefbeeld.

Doodverklaarde IS'er uit Antwerpen zit vast bij Koerden

Het lijkt vast te staan dat de Antwerpse IS-terrorist Abdellah Nouamane (24) gevangen zit in Syrië. Geruchten in die zin deden al de ronde sinds maart. Abu Jihad Al-Belgiki - zoals hij heette bij IS - bleek toen alleszins springlevend, nadat hij meermaals doodverklaard was. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De volgeling van Shariah4Belgium, die al twee keer bij verstek veroordeeld is, zinde in 2015 op een aanslag in ons land. Nu zeggen ingewijden dat ze hem herkennen op videobeelden die werden gedraaid in een gevangenis van de Koerden. Vraag is of dat je dat geruststellend kan noemen: de gevangenis in kwestie was al twee keer het toneel van massale uitbraakpogingen, de recentste vorige week. (GVV)

Lees het hele verhaal in HLN+, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Ik zie het nog gebeuren dat de gekke bende van Geens om zijn uitlevering vraagt. Dan is hij hier binnen de kortste keren terug vrij en kan hij een werkloosheidsvergoeding of OCMW steun claimen want in dit Aburdistan is nu eenmaal álles mogelijk. Laat ons hopen dat ze hem ginder tijdig 25 cm korter maken of hem door het heneppen venster laten kijken..

  • Fred Valk

    Als ze hem veroordelen in België is hij na enkele jaren terug vrij man en kan hij genieten van de “win for life” in onze pamperorganisaties.

Lees meer