3 Bart De Maesschalck, leraar lagere school.
Yannick De Spiegeleir Bart De Maesschalck, leraar lagere school.

Exclusief voor abonnees

Drie leerkrachten over wat er misloopt in het onderwijs: “Wij staken niet voor meer loon. Wij staken voor onze leerlingen”

Voor het eerst in bijna 20 jaar leggen leerkrachten massaal het werk neer om te protesteren tegen alles wat er volgens hen spaak loopt in het onderwijs. "We staken niet voor meer loon, we staken voor onze leerlingen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marko Decandt

    Guido Volkaerts, informeer u eerst even aub. Er stappen net veel leerkrachten over van het onderwijs naar de privé omdat dit voor die mensen een verademing is (maar dat horen de mensen uit de privé natuurlijk niet graag). Vanwaar het leerkrachten tekort denk je? Trouwens in de privé kan je nu vaak ook van thuis werken, en dat is dan wel gecontrolleerd? Die dagen mag je ook al zeker van die 40u aftrekken. Trouwens 40u? Dan heb je normaal 32 dagen verlof, ik weet dat wel hoor.

  • Marko Decandt

    Margriet Janssen, iedereen klagen dat het leven te duur wordt, maar elke vakantie worden records gesneuveld met het vliegtuig door zowat iedereen (vooral mensen uit privé die natuurlijk een paar dagen voor het eind van het schooljaar al vertrekken), hoe kan dat?

Lees meer