3 Bart De Maesschalck, leraar lagere school.
Yannick De Spiegeleir Bart De Maesschalck, leraar lagere school.

Exclusief voor abonnees

Drie leerkrachten over wat er misloopt in het onderwijs: “Wij staken niet voor meer loon. Wij staken voor onze leerlingen”

Voor het eerst in bijna 20 jaar leggen leerkrachten massaal het werk neer om te protesteren tegen alles wat er volgens hen spaak loopt in het onderwijs. "We staken niet voor meer loon, we staken voor onze leerlingen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marko Decandt

    Guido Volkaerts, informeer u eerst even aub. Er stappen net veel leerkrachten over van het onderwijs naar de privé omdat dit voor die mensen een verademing is (maar dat horen de mensen uit de privé natuurlijk niet graag). Vanwaar het leerkrachten tekort denk je? Trouwens in de privé kan je nu vaak ook van thuis werken, en dat is dan wel gecontrolleerd? Die dagen mag je ook al zeker van die 40u aftrekken. Trouwens 40u? Dan heb je normaal 32 dagen verlof, ik weet dat wel hoor.

  • Marko Decandt

    Margriet Janssen, iedereen klagen dat het leven te duur wordt, maar elke vakantie worden records gesneuveld met het vliegtuig door zowat iedereen (vooral mensen uit privé die natuurlijk een paar dagen voor het eind van het schooljaar al vertrekken), hoe kan dat?

Lees meer