2
AFP

Exclusief voor abonnees

Dure wijnkelder? Aangeven, zegt Groen

Hoever gaat Groen om een vermogenskadaster in te voeren? Uit een toelichting aan de Raad van State blijkt dat de partij ook kijkt naar wijnkelders en boekencollecties van meer dan 5.000 euro. Maar intussen veranderde ze het geweer van schouder. “We kijken alleen naar verzekerde collecties.”

Net als de andere linkse partijen pleiten Groen en Ecolo voor een vermogenswinstbelasting voor al wie meer dan 1 miljoen euro bezit. "Een bescheiden bijdrage", zegt Groen-Kamerlid Kristof Calvo. "Wie bijvoorbeeld een vermogen heeft van 1.250.000 euro zal in ons verhaal 375 euro bijdragen." Met dat geld wil Groen de belastingen op arbeid verlagen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

148 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • luc verriest

    Onderzoek naar eigendom in thuisland van steuntrekkers? Neen, schending van de privacy! Vingerafdruk op identiteitskaart? Neen, schending van de privacy! Dure wijn in uw kelder, mooi schilderij in uw living, een kostbaar boek geërfd? Geen probleem met de privacy, aangeven op uw (publieke) belastingaangifte!

  • Jean Gobin

    hopelijk ook dure sigaren

Lees meer