Natuurlijk wil ook Rogier De Langhe zijn privacy niet te grabbel gooien. "Maar ik stel wel vast dat ik mijn gegevens hoe langer hoe minder kan beschermen."
Vincent Duterne/photonews Natuurlijk wil ook Rogier De Langhe zijn privacy niet te grabbel gooien. "Maar ik stel wel vast dat ik mijn gegevens hoe langer hoe minder kan beschermen."

Exclusief voor abonnees

Economiefilosoof Rogier De Langhe: “Privacy is overbodig. Het heeft geen zin je leven af te schermen van Google en Facebook”

"Privacy is overbodig." Econoom en filosoof Rogier De Langhe (UGent) wond er zaterdag in 'Nachtwacht' op Canvas geen doekjes om: het heeft geen zin om je leven zoveel mogelijk af te schermen van Google, Facebook en andere digitale mastodonten. In digitale tijden zal David nooit winnen van Goliath. En op zich is dat ook niet eens zo'n ramp. "Data doorverkopen zou wel het domste zijn wat grote bedrijven kunnen doen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pieter Verhulst

    Inderdaad. De opgelegde GDPR regels aan alle bedrijven hebben de economie miljarden gekost en hebben 0 toegevoegde waarde. Dank aan privacy commissies. Met privacy ook nergens nog kortingsbonnetjes he mensen ...

  • RENE LENAERTS

    Als we onze privacy verliezen is dat voor 99 % te wijten aan onszelf; We willen overal contacten en we willen gezien en bewonderd worden. Verban Facebook en andere onnozele media en laat de anderen maar zagen.

Lees meer