3 Tegen de horizon stijgen de stoomdampen op van tal van bedrijven in de Gentse haven. Het Agentschap Zorg en Gezondheid onderzoekt of de besmetting ontstaan kan zijn in een koeltoren.
BELGA Tegen de horizon stijgen de stoomdampen op van tal van bedrijven in de Gentse haven. Het Agentschap Zorg en Gezondheid onderzoekt of de besmetting ontstaan kan zijn in een koeltoren.

Exclusief voor abonnees

Evergem in de ban van legionella: “De mensen zijn bang. En terecht”

AL 17 PATIËNTEN BESMET MET LEGIONELLA, VAN WIE 8 IN EVERGEM

Evergem en legionella: mensen spreken het tegenwoordig in één adem uit. Schijnbaar vreedzaam en opgewekt gaat het leven er z'n gangetje, ook na het overlijden van één dorpsgenoot aan de bacterie. "Maar de mensen voelen angst", zegt een huisarts uit Evergem. "Terecht ook. Er valt een overlijden te betreuren, hé."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Vandriessche

    Ze hebben gelijk dat ze angst hebben! Hopelijk vindt men snel de bron van de kwaal! En eigenlijk moet er techniek genoeg zijn om dit te vermijden in de toekomst. Maar denk ook dat deze bacterie uit één of andere industrie zal komen door verneveling van damp. Zeker als men het spreidingsgebied ziet van de slachtoffers en zieken. Maar wat wil je met al die verouderde industrie in stadsomgeving. Er zal nog meer gebeuren in de toekomst als men niet tijdig ingrijpt.

  • Kees Vink

    Mensen zijn terecht bang en hebben veel vragen. Als het om een druppel ongevaarlijke cannabis olie die aan kinderen vanaf 4 jaar zonder probleem mag gegeven worden heeft onze ministeres van volksgezondheid een grote mond. Nu er een serieus probleem is en er verantwoordelijkheid moet genomen worden hoor je ze niet.

Lees meer