3 Voormalig bondscoach van de Belgische vrouwenploeg Christel Herremans.
Voormalig bondscoach van de Belgische vrouwenploeg Christel Herremans.

Exclusief voor abonnees

Ex-bondscoach over #MeToo in vrouwenwielrennen: “Rensters zijn tot veel bereid. Ze denken: het is dat of eeuwig rondjes rijden rond de kerktoren”

De ene kreeg pas een contractverlenging nadat ze zich uitgekleed had, de andere werd geselecteerd in ruil voor een kus. Ook in het vrouwenwielrennen is een #MeToo-schandaal losgebarsten. Drie rensters hebben een klacht ingediend tegen Patrick Van Gansen, manager van het Health Mate Ladies Team. Vijf anderen beschuldigen hem in een open brief. "En er lopen in deze sport nóg van dat soort figuren rond."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Andy Verachtert

    Als we accepteren van mensen te beschuldigen en te veroordelen zonder bewijzen, dan is het einde van de beschaving in zicht. Het is geen toeval dan alle zware dictaturen het 'vermoeden van onschuld' overboord gegooid hebben.

  • kimberly Buyl

    Jaren actief geweest in de wielersport!! Men zou verwonderd zijn hoeveel ‘ploegleiders’ zoals hij niet rond lopen .. en waarom hebben deze meiden gezwegen?? Lees zelf de helft van de reactie .. hun fout - aandacht - kwam hen Goed uit - angst om zelf een slechte naam te krijgen .. denk eerst even na voor men oordeelt.. hopelijk worden deze mensen in kwestie voorgoed uit de mooie wielersport gehouden !

Lees meer