Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie

Exclusief voor abonnees

Examens mogen, maar moeten niet: de onderwijsminister en experts verduidelijken hoe het verder moet met dit schooljaar

De lessen zijn opgeschort en niemand weet hoelang deze situatie nog aanhoudt - minstens tot aan de paasvakantie, mogelijk langer. Maar wat daarna? Wie mag straks over? Wie niet? Komen er examens? En krijgen kinderen thuis binnenkort nieuwe leerstof aangereikt? Tien hamvragen, beantwoord door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Boeve en expert Pedro De Bruyckere.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • christiane pauwels

    Er is voor alles een oplossing. Materie overdragen naar volgend schooljaar, enz. Maar wat met eindejaarsleerlingen in het secundair (zoals mijn kleindochter), die in juli het ingangsexamen (waar ze nu alle dagen uren en uren voor studeert) voor geneeskunde gaan doen?

  • Rony Schouteere

    Iedereen een computer geven, en wat als er zijn die geen internet hebben , kost ook geld. Weer één van die kwakkelmaatregelen. Ministers veranderen van departement als van broek en vest!

Lees meer