De luxueuze woning van het echtpaar.
Hans Verbeke De luxueuze woning van het echtpaar.

Exclusief voor abonnees

Familiedrama verijdeld na onheilspellende boodschap: "Vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons"

Een 75-jarige boerin uit het West-Vlaamse Pittem is aangehouden voor poging tot moord op haar 74-jarige man. Zondag konden vrienden op het nippertje een familiedrama verijdelen. Ze zagen hoe Brigitte H. haar bewusteloze man naar een waterput sleepte en sloegen alarm. Het koppel ging al jaren gebukt onder een zware ruzie met de kinderen en had al aangekondigd dat ze samen uit het leven wilden stappen.

"We komen afscheid nemen. Want vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons." Met die boodschap gingen Georges B. (74) en zijn vrouw Brigitte H. (75) zondagochtend aankloppen bij een bevriend koppel in Pittem. Dat koppel wist al langer dat het niet goed ging met Georges en Brigitte. Ze hadden het zelfs al eens met zoveel woorden gezegd: dat ze ooit samen een einde aan hun leven zouden maken. Iets wat hun vrienden hen altijd al uit het hoofd hadden kunnen praten. Maar zondag was het Georges en Brigitte plots menens.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dominique Hermys

    Je moet eens in een rusthuis gaan werken, dan zien heel veel mensen hun familie niet. En als er al komt dan hoor je ze achter gesloten deuren ruzie maken over de centen. Van degene waarvan je geen familie ziet komen na het overlijden nog vechten voor prutsen. Begrijp die mensen goed. Je kent het voorafgaande niet. Daar kunnen wij ons dan ook niet over uitspreken.

  • machteld vandenbroecke

    Samen uit het leven stappen vind ik mooi, om welke reden dan ook, als je vindt dat je leven voltooid is, dat moet mogelijk gemaakt worden. Ergens terecht kunnen waar ze je helpen met een humane dood. Die vrouw moet niet gestraft worden, dat is ze al genoeg door het leven zelf. Sterkte aan dat koppel.

Lees meer