3 Farid Bamouhammad bij zijn vrijlating in 2015.
BELGA Farid Bamouhammad bij zijn vrijlating in 2015.

Exclusief voor abonnees

Farid 'le Fou' overleden: hij moordde, hij gijzelde, hij mishandelde cipiers, maar aan geweld had hij "een hekel"

FARID 'LE FOU' BAMOUHAMMAD STERFT OP 51-JARIGE LEEFTIJD

Voor de talloze cipiers die hij in elkaar timmerde, had hij weinig romantische gevoelens. Maar de afrekeningen en gijzelingen die zijn strafblad vulden, beging Farid 'Le Fou' Bamouhammad (51) naar eigen zeggen haast allemaal uit liefde. Voor zijn dochter en haar moeder.

36, 69 of 167 keer: als iemand met een woord rept over het aantal maal dat Farid Bamouhammad van gevangenis verhuisd is, schieten de aantallen alle kanten op. Het bewijst dat hij een onuitwisbare indruk heeft nagelaten - niemand troost zich de moeite indianenverhalen te verzinnen over een kleine garnaal. Eén van 's lands meest beruchte bajesklanten had er eigenlijk ook geen nood aan, want voor zijn straffe reputatie zorgde hij zelf wel. Iedereen die hem zijns inziens onrecht aandeed - lees: haast elke cipier in dit land - joeg hij de gordijnen of het ziekenhuis in. Schreef deze krant ooit nog dat het "ongezien" was dat cipiers al een stakingsaanvraag indienden op het moment dat nog maar werd aangekondigd dat ze een topgangster zouden moeten bewaken, dan werd het in de loop der jaren een vast ritueel bij iedere overplaatsing van Bamouhammad.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • krista notelaars

    Iedereen moet inspanningen doen in het leven, men laat iedereen met rust, werkt om zijn kost te verdienen dan geraakt ge niet in de miserie en in de gevangenis, dat kon hij ook gedaan hebben dan had hij een mooi leven gehad tegenover alles wat hij nu meegemaakt heeft.

  • guido vermeyen

    Mishandelde cipiers....dacht dat je dat kon vermijden door drie of vier cipiers gebruiken om hem te begeleiden, ...ook die advocaat van hem, bekomen dat die kerel op verlof kon gaan tart iedere verbeelding....of zijn het weer de rechters die te zwak zijn.

Lees meer