Op de site van ToJoy prijkt een foto van Leterme met een topman van de investeringsgroep.
RV Op de site van ToJoy prijkt een foto van Leterme met een topman van de investeringsgroep.

Exclusief voor abonnees

Felle kritiek op nieuwe job Yves Leterme bij Chinees bedrijf: “Schraapzucht een staatsman onwaardig”

Ex-premier Yves Leterme (58) heeft een nieuwe bijverdienste: hij wordt bestuurder bij een Chinees investeringsfonds. VUB-prof Jonathan Holslag vreest dat de Chinezen hem enkel gebruiken om meer invloed te krijgen in de EU. "Pure schraapzucht ten koste van onze economie."

Ondanks zijn politieke pensioen blijft ex-premier Yves Leterme gegeerd op de arbeidsmarkt. Het ex-boegbeeld van CD&V kreeg bij een Chinees investeringsfonds een topfunctie aangeboden. "Ik word in juni covoorzitter bij ToJoy, een Chinees durfkapitaalfonds dat plannen heeft om uit te breiden naar de rest van de wereld", bevestigt Leterme. "Het is geen job, maar een functie als bestuurder. Ik zal advies geven en vergaderingen bijwonen."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan peeters

    Wat een gezaag over Leterme, De Wever wordt maandelijks betaald zonder in het parlement te verschijnen, dàt is pas degoutant, wat vinden zijn fans daarvan?

  • Ramon Simon

    Meestal krijg ik gelijk, maar niemand gelooft me. Europese bedrijven gaan zwaar verlies leiden. Made in China wordt vervangen door Made by en een chinees bedrijf. Ik zie steeds meer en meer chinese bedrijfsnamen opduiken via producten op Amazon aangekocht. Elektronica in onze winkel, witgoed, bruingoed, het zijn volwaardige chinese bedrijven. Nadat ze onze jobs cadeau aan china gegeven hebben komt china de rest afsnoepen. EU richting derdewereld land.

Lees meer