Op de site van ToJoy prijkt een foto van Leterme met een topman van de investeringsgroep.
RV Op de site van ToJoy prijkt een foto van Leterme met een topman van de investeringsgroep.

Exclusief voor abonnees

Felle kritiek op nieuwe job Yves Leterme bij Chinees bedrijf: “Schraapzucht een staatsman onwaardig”

Ex-premier Yves Leterme (58) heeft een nieuwe bijverdienste: hij wordt bestuurder bij een Chinees investeringsfonds. VUB-prof Jonathan Holslag vreest dat de Chinezen hem enkel gebruiken om meer invloed te krijgen in de EU. "Pure schraapzucht ten koste van onze economie."

Ondanks zijn politieke pensioen blijft ex-premier Yves Leterme gegeerd op de arbeidsmarkt. Het ex-boegbeeld van CD&V kreeg bij een Chinees investeringsfonds een topfunctie aangeboden. "Ik word in juni covoorzitter bij ToJoy, een Chinees durfkapitaalfonds dat plannen heeft om uit te breiden naar de rest van de wereld", bevestigt Leterme. "Het is geen job, maar een functie als bestuurder. Ik zal advies geven en vergaderingen bijwonen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan peeters

    Wat een gezaag over Leterme, De Wever wordt maandelijks betaald zonder in het parlement te verschijnen, dàt is pas degoutant, wat vinden zijn fans daarvan?

  • Ramon Simon

    Meestal krijg ik gelijk, maar niemand gelooft me. Europese bedrijven gaan zwaar verlies leiden. Made in China wordt vervangen door Made by en een chinees bedrijf. Ik zie steeds meer en meer chinese bedrijfsnamen opduiken via producten op Amazon aangekocht. Elektronica in onze winkel, witgoed, bruingoed, het zijn volwaardige chinese bedrijven. Nadat ze onze jobs cadeau aan china gegeven hebben komt china de rest afsnoepen. EU richting derdewereld land.

Lees meer