Filosoof Johan Braeckman trekt volle zalen met pleidooi voor luiheid
Filosoof Johan Braeckman trekt volle zalen met pleidooi voor luiheid

Exclusief voor abonnees

Filosoof Johan Braeckman trekt volle zalen met pleidooi voor luiheid: “Wie zegt dat we hard moeten werken?”

In tijden van knelpuntberoepen en welgekomen economische groei is er ook een profeet die door Vlaanderen trekt en... luiheid predikt. De verlosser draagt ook dit keer lange haren, maar heet Johan Braeckman (55). De Gentse filosoof raakt zijn volgelingen op een tere plek. "Eén op de drie doet z'n job niet graag, maar het loon betaalt de huur. Dat is dwangarbeid, hé."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Regis Desmet

    Zou niet weten als ik maar 30u/week moest werken Bertje wat ik dan zou doen, mij dood vervelen, waarschijnlijk 2 jobs doen, ik werk er nu gemiddeld 70u/week, ben nog vrijwilliger bij de brandweer en sport nog 8u/week, en ja ik heb tot nu toe als 54 jarige t gelukt gezond te zijn, maar Maaike wat is dat uw murwm werken ? Wat in u hoofd zit of wat een nietsnut zegt ? Jongens ga eens kijken in Wallonië of noord Frankrijk, ik rij er bijna alle dagen door, daarin wil je toch niet wakker worden

  • Yvan Lissens

    Ga werken voor uw eigen geluk en niet om de buurman te bewijzen dat je succesvol bent. Hoe duurder de woning en hoe duurder de auto is, zoveel meer kan je verliezen. Als je weinig hebt, kan men je weinig afnemen.

Lees meer