2
N-VA

Gelijk aan Vlaams Belang? "Nee, want N-VA volgt de regels"

Nu Magnette (PS) nieuw cordon sanitaire oppert

Na de migratiecampagne van N-VA oppert PS-boegbeeld Paul Magnette een cordon sanitaire rond de partij, want er is geen verschil meer met Vlaams Belang. Loopt het migratiebeleid van N-VA en Vlaams Belang echt over hetzelfde spoor?

Hoe N-VA over immigratie denkt, leest u in het boek van Theo Francken. De staatssecretaris loopt warm voor het Australische migratiemodel. Dat is vrij hard, omdat Australië haar grenzen stevig afschermt. Het eiland neemt wel vluchtelingen op, maar op zijn voorwaarden. Zo ziet Francken het voor Europa. "Wij willen dat migratie op een gecontroleerde manier verloopt", zegt partijgenoot Mathias Diependaele. "En daarbij kijken we ook naar wat onze samenleving nodig heeft."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Kevin Noël

    Nv-a en Vlaams belang in de regering te beginnen met de Vlaamse. De traditionele partijen hebben al genleg kiesvee geïmporteerd.

  • Jens van den Broeck

    Zo moet het! Helpen waar we kunnen helpen, om de rest van de wereld een vooruitzicht op een goede toekomst te bieden. Maar op een normale manier, zonder dat onze samenleving verder destabiliseert, in vrede! Go N-VA

Lees meer