2
N-VA

Exclusief voor abonnees

Gelijk aan Vlaams Belang? "Nee, want N-VA volgt de regels"

Nu Magnette (PS) nieuw cordon sanitaire oppert

Na de migratiecampagne van N-VA oppert PS-boegbeeld Paul Magnette een cordon sanitaire rond de partij, want er is geen verschil meer met Vlaams Belang. Loopt het migratiebeleid van N-VA en Vlaams Belang echt over hetzelfde spoor?

Hoe N-VA over immigratie denkt, leest u in het boek van Theo Francken. De staatssecretaris loopt warm voor het Australische migratiemodel. Dat is vrij hard, omdat Australië haar grenzen stevig afschermt. Het eiland neemt wel vluchtelingen op, maar op zijn voorwaarden. Zo ziet Francken het voor Europa. "Wij willen dat migratie op een gecontroleerde manier verloopt", zegt partijgenoot Mathias Diependaele. "En daarbij kijken we ook naar wat onze samenleving nodig heeft."

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ivo Dewals

    Grenzen terug dicht. En gedaan met diene zever

  • Kevin Noël

    Nv-a en Vlaams belang in de regering te beginnen met de Vlaamse. De traditionele partijen hebben al genleg kiesvee geïmporteerd.

Lees meer