Exclusief voor abonnees

Genk wil Ingvartsen en dure Mata

Racing Genk heeft (opnieuw) zijn zinnen gezet op rechtsachter Clinton Mata (24). Hij moet de vervanger worden van Timothy Castagne, maar dan zal Genk wel een serieuze financiële inspanning moeten leveren. Mata haalde bij Anderlecht zijn neus op voor een jaarsalaris van 900.000 euro.

Nieuw is de flirt niet. Eind 2016 maakten ze mekaar al openlijk het hof, maar tot een transfer kwam het toen niet. Mata verkoos een verlengd verblijf bij Charleroi. Sportieve baas bij Genk, Dimitri de Condé heeft Mata nooit helemaal uit het hoofd gezet. Genk sprong opnieuw in de dans nadat het Timothy Castagne afgelopen week voor zes miljoen naar Atalanta zag verhuizen.

Jans alternatief

Met de Deen Joakim Maehle heeft Genk al een nieuwe rechtsachter in de rangen, maar hij moet de Belgische competitie nog leren kennen. Na drie seizoenen Charleroi is Mata iemand die meteen kan ingepast worden. Het zag er lange tijd naar uit dat Mata naar Anderlecht zou trekken, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Mata voelde zich onder druk gezet door Anderlecht en Charleroi om snel te beslissen en knapte daarop af. Anderlecht wilde 3 miljoen betalen voor Mata en de speler zelf kon er naar verluidt een jaarsalaris van 900.000 euro opstrijken. Genk zal dus een enorme financiële inspanning moeten leveren.

Als Mata onhaalbaar blijkt voor de Limburgers hebben ze met Laurent Jans een alternatief achter de hand. De 24-jarige Luxemburgse international ligt nog tot 2019 onder contract bij Waasland-Beveren.

Ingvartsen

Ook in de spits is Genk nog op zoek naar versterking. Nederlander Luc Castaignos, de 24-jarige ex-spits van Feyenoord en Inter werd de afgelopen dagen gepolst. Castaignos zit op een zijspoor bij Sporting Lissabon en mag weg. Volgens Portugese media probeerde Genk hem te huren, maar Sporting wil enkel verkopen en plakt meer dan 3 miljoen op zijn hoofd. Stuivenberg en Castaignos kennen mekaar van bij Jong Oranje. Marcus Ingvartsen geldt als het belangrijkste alternatief. Hij is een 21-jarige Deense belofte-international die vorig seizoen bij Nordsjaelland goed was voor 14 doelpunten in 25 wedstrijden. Ook Ingvartsen is een dure vogel, want Nordsjaelland wil 4 miljoen voor z'n topschutter. (KDZ/FDZ/MVS/PJC)

Lees meer